Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024

Bandırma ERCP Ünitesi, Türk Cerrahi Derneği'nden Eğitim Kliniği Ünvanı Aldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 9 yıldır bölgede sağlık hizmeti sunan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi) Ünitesi, Türk Cerrahi Derneği tarafından yapılan incelemeler sonucunda "Eğitim Kliniği" ünvanını aldı. Genel cerrahi uzmanlarına ERCP eğitimi verme ve sertifikalandırma yetkisine sahip olan ünite ile Üniversitemiz, ülkemizde bu yetkiyi kazanan ilk dört üniversiteden biri oldu.

Genel Cerrahi Uzmanları, Türk Cerrahi Derneği aracılığıyla Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'na başvuru yaparak bu programa dahil olabileceklerdir. Ünitemiz, ERCP yapmak isteyen, bunun için koşulları yeterli olan Genel Cerrahi Uzmanlarını eğitmek ve sertifikalandırmak üzere yetkilendirilmiştir. Kurs başvuru şartları Türk Cerrahi Derneği resmi sayfasında mevcuttur.

Safra yolları ve pankreas kanalları hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uygulanan ileri bir endoskopik yöntem olan ERCP alanında uzmanlaşmak isteyen cerrahlara sunulan eğitim imkanları oldukça sınırlıdır. Bu nedenle Bandırma ERCP Ünitesi’nin eğitim kliniği olarak kabul edilmesi, hem bölge için hem de Türkiye genelindeki cerrahlar için büyük bir fırsat olacaktır.