Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022

Gösterim: 853

Fakültemize İki Beden Bağışı Daha Gerçekleşti

Tıp fakültesi ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin pratik eğitiminde büyük bir kazanım elde ettikleri ve Türkiye’de oldukça sınırlı sayıda gerçekleşmekte olan ve özellikle yeni açılan tıp fakültelerinde pek görülmeyen beden bağışı konusunda Üniversitemizde bir güzel gelişme daha yaşandı. Kısa bir süre önce ilk beden bağışını almış olan Tıp Fakültemize iki beden bağışında daha bulunuldu. 

Beden bağışçılarımıza yönelik teşekkür belgesi takdim programı düzenlendi. Senato Salonumuzda gerçekleşen programa Dekanımız Prof. Dr. Nureddin Cengiz, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Engin Aydın, Anatomi Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bora Uzuner ve basın mensupları katıldı. Beden bağışçısı Fehmi Demirhan’a teşekkür belgesi ve bağış kartı Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nureddin Cengiz tarafından takdim edilirken diğer beden bağışçısı Ahmet Yurtkök törene katılamadı. 

Dekanımız Prof. Dr. Nurettin Cengiz, duyarlı davranışları için bağışçılara teşekkür ederek Tıp Fakültesi olarak beden bağışında 3’e ulaştıklarını ve bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Daha önce iki kez geçirdiği iş kazaları nedeniyle ölümden döndüğünü ve doktorlar sayesinde kurtulduğunu belirten Fehmi Demirhan, bedenini kadavra olarak bağışlayarak doktorlara olan borcunu ödemek istediğini söyledi. Demirhan, “İki kez ölümden döndüm. Beni kim kurtardı? Doktorlar… Doktorlara borcum var. Manevi borcum içimde duruyordu. Kadavrayı bağışlarsam doktorlara borcumu bir nebze öderim düşüncesiyle bağışlama kararı aldım. Tıbba olan borcumu ödemek için yaptım.” ifadelerini kullandı.

Bilime ve Üniversitemiz Tıp Fakültesine bu anlamlı ve önemli desteği nedeniyle beden bağışçısı Fehmi Demirhan ve Ahmet Yurtkök’e teşekkür ediyoruz.