Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2022

Gösterim: 291

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” Dolayısıyla Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda Resmî Tören Düzenlendi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” dolayısıyla, Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmî törene katıldı.

Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katıldığı törende, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. General Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahir Mavi, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Yavuz günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi, ilçe okullarında öğrenim gören öğrencilerin okuduğu şiirler ile etkinlikler sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Bandırma Şehitliği ziyaret edildi. Kahraman şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine çiçekler bırakıldı.


Fotoğraflar